Nätets resurser

Få anade hur revolutionerande Internet skulle komma att bli för folks vardag när det lanserades för allmänheten. Idag är det istället få i Sverige som inte använder Internet alls. Vi har blivit vana vid att kunna använda digitala tjänster både på arbetet och privatlivet och numera är hela samhället beroende av den data som finns tillgänglig online.

Handla från en webbshop

Online Shopping

En av de mest revolutionerande förändringar som Internet har gett upphov till är vårt köpbeteende. Att kunna handla mat, tjänster, teknik och kläder från Internet har gjort våra valmöjligheter långt mindre begränsade än tidigare i form av prisjämförelser och val av märken och butiker. Genom sökmotorer kan vi hitta exakt det vi letar efter och om vi undrar hur vårt val står sig i verkligheten kan vi fråga runt på forum eller titta på jämförelsesajter.

Att hitta rätt i samhället

Internet är uppdelat i ett enormt stort antal sidor med innehåll som vi kan söka efter och titta på och genom att leta på rätt sätt kan vi snabbt hitta fram till den information vi sökte efter. Samhällets alla instanser har egna sidor där du kan hitta både kontaktuppgifter och information.

Tjänster som tillhandahålls av myndigheter och vården kan ofta numera nås via Internet med Bank-id som du identifierar sig med och på så vis slipper beställa hem formulär eller ringa om till exempel receptförnyelse.

Internet för regniga dagar

När du behöver lite underhållning är förstås Internet den självklara utgångspunkten. Här kan du titta på nöjesutbudet i din stad, hyra och låna underhållning i form av filmer, böcker och festarrangemang och förstås umgås digitalt med alla andra Internetanvändare genom olika sociala medier.

Den mängden kunskap som finns samlad på Internet sträcker sig över alla ämnen och vill du ha svaret på en fråga är Internet synnerligen rätt ställe att leta på.